Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mbappe’den ‘aşırı sağ’ uyarısı

Ünlü Fransız futbolcu Kylian Mbappe, 7 Temmuz’da yapılacak erken genel seçimlerin ikinci turu öncesinde Fransızları bir kez daha aşırı sağa karşı oy kullanmaya çağırdı.

Ünlü Fransız futbolcu Kylian

Almanya’da düzenlenen EURO 2024’te basın mensuplarına konuşan Mbappe, ülkesindeki seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fransa Milli Takımı kaptanı, 30 Haziran’da yapılan ilk turda aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin yaklaşık %33 oyla birinci olmasını “felaket” olarak nitelendirdi. Fransızları aşırı sağa karşı oy vermeye çağıran Mbappe, “Hiç olmadığı kadar oy vermeye gitmek gerekiyor. Bu, gerçekten acil.” dedi.

Mbappe, RN adaylarını kastederek “Ülkeyi bu insanların eline bırakamayız.” ifadelerini kullandı. İlk tur oylama öncesinde de aşırı ve bölücü fikirlere karşı olduğunu belirten Mbappe, Fransız gençlerine, ülkesi için “kritik bir an” olarak nitelediği seçimlerde aşırı sağa karşı oy vermeleri çağrısında bulunmuştu.

Son üç seçimdir oylarını artıran aşırı sağcı RN, en son 9 Haziran’daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde %31,4 oranında oyla ilk sıraya yerleşmişti. Bu sonuçların ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, meclisi feshederek seçimlerin ilk turunu 30 Haziran, ikinci turunu ise 7 Temmuz’da yapma kararı almıştı.

30 Haziran’daki ilk turda, RN partisi ve müttefikleri %33,15 oyla birinci olurken, sol partilerin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi ittifakı %28 ile ikinci, Macron’un “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte” ittifakı ise %20 ile üçüncü sırada yer aldı.