Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milliler’den İlklere İmza

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselirken, futbolcular birçok ilke imza attı.

A Milli Futbol Takımı,

Savunma oyuncusu Merih Demiral, 40 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası’nda bir maçta 2 gol atarak büyük bir başarıya imza attı. Demiral, 1984’te Fransa formasıyla Portekiz’e karşı 2 gol atan Jean-François Domergue’den sonra, Avrupa Şampiyonası’nda bir maçta 2 gol atan ilk savunma oyuncusu oldu. Ayrıca, 1998 Dünya Kupası’nda Fransa adına Hırvatistan’a karşı 2 gol atan Lilian Thuram’dan bu yana büyük turnuvalarda 2 gol atan ilk savunma oyuncusu olma başarısını gösterdi.

Merih Demiral’ın attığı ikinci golün asistini yapan 19 yaşındaki Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde 20 yaşın altında hem gol atıp hem de asist yapan üçüncü futbolcu oldu. Bu başarıyı daha önce sadece Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo gerçekleştirmişti.

Karşılaşmada 114,3 kilometre mesafe kat eden milliler, turnuvada oynadıkları 4 maçta toplam 453,1 kilometre koşarak maç başına 113 kilometre ortalamayı yakaladılar. Avusturya karşısında ortalamanın üzerinde bir koşu mesafesiyle mücadele ettiler. Özellikle Ferdi Kadıoğlu ve Barış Alper Yılmaz, milli takımın en fazla süre alan oyuncuları olarak dikkat çekti.

A Milli Takım, Avusturya karşısında 56 kez tehlike uzaklaştırarak turnuvanın en çok tehlike savuşturan takımı oldu. Merih Demiral, Kaan Ayhan ve Abdülkerim Bardakcı üçlüsü toplamda 38 uzaklaştırma yaparken, Merih 17 uzaklaştırmayla öne çıktı.

Ferdi Kadıoğlu ise, turnuvada 5 ve üzerinde ikili mücadele kazanma (28), şut pası verme (11), çalım atma (5), top kapma (10) ve pas arası yapma (7) istatistiklerinde tek futbolcu olarak dikkat çekti.

Avusturya maçında uzatma dakikalarında Baumgartner’ın kafa vuruşunu kurtaran Mert Günok, yüzde 80’lik kurtarış yüzdesiyle milli takım forması altında en yüksek ikinci yüzdeye ulaşan kaleci oldu. Rüştü Reçber, 2000 Avrupa Şampiyonası’nda yüzde 85’lik kurtarış yüzdesiyle rekoru elinde tutuyor.

Turnuvanın En Başarılı Üçüncü Takımı

A Milli Futbol Takımı, organizasyonda çıktığı 4 maçta 3 galibiyet alarak en başarılı üçüncü ekip konumuna yükseldi. İspanya 4 maçta 4 galibiyetle birinci sırada yer alırken, ev sahibi Almanya ise 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik ile ikinci sırada bulunuyor. Milliler, Gürcistan, Çekya ve Avusturya’yı yenerken, tek yenilgilerini grup maçlarında Portekiz’e karşı aldılar.

Almanya 10 golle turnuvanın en golcü takımı olurken, İspanya 9 golle ikinci sırada yer aldı. Türkiye, Hollanda, İsviçre ve Avusturya ise 7’şer golle üçüncü sırada yer aldı.