Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASKON tarafından Çin’e yatırım ofisi açılıyor!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Çin Halk Cumhuriyeti’nde stratejik bir adım atarak ihracat üssü ve yatırım ofisi açma kararı aldı.

Anadolu Aslanları İş Adamları

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’ın açıklamalarına göre, Türkiye’nin Çin ile ticaret açığını kapatma ve ekonomik sürdürülebilirliği artırma hedefleri doğrultusunda, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yeni bir ihracat üssü ve yatırım ofisi kuracaklarını belirtti. Aydın, bu adımın, Çinli işletmelerin Türkiye’ye yatırım yapma planlarını desteklemeyi ve ikili ticaret ilişkilerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON), Çin Halk Cumhuriyeti’nde ihracat üssü ve yatırım ofisi açacağı bildirildi. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın (sağda) ve Çin-SCO Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang (solda), konuya ilişkin ASKON Genel Merkezi’nde düzenlenen programda açıklamalarda bulundu. ( ASKON – Anadolu Ajansı )

ASKON’un Şangay İşbirliği Teşkilatı (SCO) Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi ile imzaladığı işbirliği mutabakat zaptının da bu hedef doğrultusunda atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayan Aydın, anlaşmanın her iki taraf için olumlu sonuçlar doğurmasını diledi.

Çin-SCO Yerel Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Gösteri Alanı İdari Komitesi İcra Yardımcı Direktörü Li Gang ise, anlaşmanın ticari süreçleri optimize ederek ticaret kolaylığını artıracağını ve işletmelerin uluslararasılaşma süreçlerine katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Türk iş insanlarıyla yapılan işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve ticaret maliyetlerinin azaltılmasıyla ticaret ölçeğinin genişlemesine katkı sağlanacağını vurguladı.

ASKON’un Çin’deki bu yeni ofisi ve ihracat üssü, Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.