Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi: İlk 4 Maddesi Kabul Edildi

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin ilk 4 maddesi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, tüm tarafların katkısıyla yeni bir düzenleme hazırlanmasını önerdi. CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, sendikaların ve öğretmenlerin eleştirilerini dile getirerek, teklifin tartışmalı bir şekilde Anayasa Mahkemesine gidebileceğini belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, muhalefetin önerilerini dinlemek istediklerini ve muhalefet milletvekillerinin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile görüşmelerinin uygun olacağını ifade etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları ise Bakan Yusuf Tekin’in öğretmenlerin saygınlığını yükseltmeye çalıştığını vurguladı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, eğitim fakültelerinin kontenjanlarının yüzde 20-25 azaltıldığını ve daha da azaltılmasının beklendiğini kaydetti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, hizmet sınıfının değiştirilmesine yönelik hükümlerin yönetmelik kapsamında olduğunu ve 2024 yılında 44 öğretmenin hizmet sınıfının değiştirildiğini belirtti.

Komisyonda, teklifin “amaç”, “kapsam”, “tanımlar” ve “temel ilkeler” başlıklı ilk 4 maddesi kabul edildi. Komisyon Başkanı Mahmut Özer, görüşmelere saat 14.00’te devam etmek üzere toplantıyı bitirdi.