Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne Protesto

Ankara’da Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplanarak “Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi”ni protesto etti. Sendika üyeleri adına konuşan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, kanun teklifinin öğretmenleri tehdit ettiğini ve Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu.

Ankara'da Eğitim ve Bilim
Özbay, yaptığı açıklamada kanun teklifinin, usul ve şekil yönünden Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek, “Bir tasarı ya da teklifin kanun teklifi kimliği kazanabilmesi için Meclis’te gereken süreçlerin takip edilmesi gerekir. Ancak bu teklif, ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve eleştirilerini dikkate almadan, kamuoyu bilgilendirilmeden ve diğer kanun maddeleriyle çelişkisi incelenmeden gündeme getirilmiştir” dedi.

Kanun teklifinin Anayasa’nın 6’ncı ve 7’nci maddelerini açıkça ihlal ettiğini savunan Özbay, “Demokratik bir hukuk devletinde kanun yapma sürecine hiç benzemeyen bir yöntemle, sendikalar ve muhalefetin görüşleri alınmadan yasalaştırılmak istenmektedir. Öğretmenlerimizin kazanılmış haklarını gasp eden bu kanun teklifi, mesleki saygınlıklarını da zedelemektedir” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay ve sendika üyeleri, milletvekilleriyle görüşmek üzere Meclis’e gitti.