Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖSYM hafta sonu iki sınav gerçekleştirecek

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu hafta sonu iki önemli sınav gerçekleştirecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2024/8) Arapça-Rusça sınavı cumartesi günü, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-YDUS) birinci dönemi ise pazar günü düzenlenecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

e-YDS sınavı Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek ve cumartesi günü saat 13.45’te başlayacak. Sınavda, adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi tanınacak. Engelli adaylar için ise 30 dakika ek süre verilecek.

Pazar günü yapılacak olan YDUS sınavı, Ankara’daki 5 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlık alanlarında yapılacak olan sınav, saat 10.15’te başlayacak. Bu sınavda, çoktan seçmeli 60 soru sorulacak ve adaylara 80 dakika cevaplama süresi tanınacak. Yazılı sınavda ise 60 dakika cevaplama süresi olacak. YDUS sonuçları 28 Haziran’da açıklanacak.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sınavlara toplamda 5 bin 236 adayın katılacağını belirtti.