Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’den Avrupa’daki İslam düşmanlığına yönelik kritik rapor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Avrupa’daki İslam düşmanlığını ele alan kapsamlı bir rapor hazırladıklarını duyurdu. Yalçın, Avrupa Birliği ülkelerinde son yıllarda artış gösteren İslam karşıtlığını detaylandıran raporun, İngilizce olarak hazırlandığını ve Avrupa’nın insan hakları konusundaki tutumlarını sorguladıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan

Yalçın, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı’nda yaptığı konuşmada, Avrupa’daki göçmen sorununu ve Avrupa’nın göçmenlere yönelik kötü muameleyi ele aldıkları bir rapor hazırladıklarını ifade etti. İslam düşmanlığına yönelik olarak hazırlanan raporda, Avrupa’daki İslam karşıtlığının yükseldiğini belgelediklerini ve bu durumu Avrupa’ya kendi karnesini sunarak eleştireceklerini açıkladı.

Yalçın, insan hakları ve demokrasi konularında dünya genelindeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ve bu konulara dair raporlar hazırladıklarını belirtti. AK Parti olarak, insan hakları ve demokrasi değerlerine her dönemde önem verdiklerinin altını çizen Yalçın, yeni ve sivil bir Anayasa hazırlama sürecinde demokratik ve katılımcı bir yaklaşım benimseyeceklerini ifade etti.

Yalçın, ayrıca İsrail’in son 77 yılda işlediği suçlarla ilgili hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını ve Erdoğan’ın bu belgelerin kitaplaştırılması ve kamuoyuyla paylaşılması talimatını verdiğini açıkladı. Eğitim programlarının bu talimat doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Yalçın, bu tür programların farklı formatlarda devam edeceğini duyurdu.

Hasan Basri Yalçın, AK Parti’nin insan hakları konusundaki siyaset belgesini ortaya koyarak, partinin temel ilke ve prensiplerini de kamuoyuna sunacaklarını belirtti. Yalçın, Türkiye ve dünyanın insan hakları serüvenini tüm boyutlarıyla ele almaya devam edeceklerini vurguladı.