Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Memişoğlu’dan organ bağışı çağrısı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Malatya’da organ bağışının önemini vurguladı ve kadavradan organ bağışının artırılması çağrısında bulundu. Bakan Memişoğlu, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çarmuzu Aile Sağlık Merkezi’ni ziyaretinin ardından Battalgazi Devlet Hastanesi’nde düzenlenen Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu,

Bakan Memişoğlu, organ bağışının toplumda yeterince bilinir olmadığını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu: “Ölülerimizin organlarını toprağa göndermek yerine, canlılardan böbrek alarak yakınlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Canlıdan değil, kadavradan böbrek ve karaciğer bağışlarıyla birçok insanın hayatını kurtarabiliriz. Organlarımızı bağışlamamız gerektiğini toplumun bilmesi gerekiyor.”

Malatya’nın, Türkiye’nin en büyük karaciğer nakil merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye’deki 1,700 karaciğer naklinin yaklaşık 300’ü burada gerçekleştiriliyor. Bu başarıda Malatyalıların büyük emeği var ve onlara minnettarız.”

Depremden etkilenen Malatya’da sağlık yatırımlarını artıracaklarını belirten Memişoğlu, yıkılan sağlık merkezlerinin yeniden inşasını hızlandıracaklarını açıkladı. Bakan, Malatya’nın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakan Memişoğlu’na ziyaretlerinde Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti. Malatya’da sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve organ bağışının teşvik edilmesi konularında atılacak adımların önemi vurgulandı.