Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yumaklı Manisa’da: İsrail’e sert tepki verdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Turgutlu’da düzenlenen Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Bitki Koruma Ürünleri Üretim Tesisleri Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı

Yumaklı, tören sırasında İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı açıklamaları kınadı. Yumaklı, Katz’ın “kan bulaşmış” ve “masumların öldürülmesi” suçlamalarında bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ithamlarını şiddetle reddetti. Yumaklı, bu tür ithamların kabul edilemez olduğunu belirterek, sözlerini “aynı şekilde” Katz’a iade ettiklerini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bireyinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu vurgulayan Yumaklı, İsrail’in uygulamalarını da sert bir dille eleştirdi.

Tarım sektöründeki gelişmelere de değinen Bakan Yumaklı, 2022 yılında 129 milyon ton olan bitkisel üretimin 2023 yılı sonunda 139 milyon tona ulaştığını açıkladı. Türkiye’nin bitkisel üretimde dünya genelinde 12. sırada, sebze üretiminde 6. sırada ve meyve üretiminde 4. sırada olduğunu belirtti. Özellikle fındık, kiraz, incir, kayısı gibi ürünlerde dünya birincisi olduklarını ve tarımsal hasılayla Avrupa’da 1., dünya genelinde ise ilk 10’da yer aldıklarını söyledi.

Yumaklı, bitki koruma ürünlerinin denetimleri konusunda da bilgi verdi. Son üç hafta içinde 6 bin 413 bitki koruma ürünü satış iş yerinin denetlendiğini ve bunların 179’una gerekli yaptırımların uygulandığını duyurdu. Çiftçilere, kurumsal olmayan ve tescil edilmemiş ürünleri kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner de katıldı. Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise, gübre, yem ve mazotta güçlü olduklarını ancak ilaç ve tohum gibi sektörlerde sınırlı kaldıklarını belirterek, bu alanlarda paylarını artırma hedefinde olduklarını ifade etti.