Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Toprak: “Yeni Yargı Reformu Kadın Haklarını İhlal Ediyor”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, hükümetin kadınların kendi soyadlarını kullanma hakkını kısıtlayan düzenlemeler içeren yeni yargı reformunu sert bir dille eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan

Anayasa Mahkemesi tarafından daha önce iptal edilen düzenlemenin tekrar yasalaştırılmasına tepki gösteren Toprak, “Bu reform adı altındaki düzenlemeler, kadın haklarını yok sayan ve ayrımcılığı yasalaştıran bir anlayışın ürünüdür” dedi.

Toprak ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmede Suriye Devlet Başkanı Esad’ı davet edebileceklerini açıklamasını da eleştirdi. Suriye politikasının yeni bir sürece işaret ettiğini belirten Toprak, muhalefetin de dahil olduğu şeffaf bir normalleşme süreci çağrısında bulundu.

Ekonomik konularda da açıklamalarda bulunan Toprak, Türkiye’de asgari ücretin alım gücündeki düşüşü ve hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Elektrik zamlarından, döviz kredilerinin halka ödetilmesine kadar çeşitli konuları sert bir dille eleştiren Toprak, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmediğini savundu.