Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Srebrenitsa mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’teki “Srebrenitsa Soykırımı’nın 29. Yıl Dönümü Anma Töreni”ne video mesaj göndererek, insanlık tarihindeki kara bir leke olarak anılan Srebrenitsa Soykırımı’nın acısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’teki “Srebrenitsa Soykırımı’nın 29. Yıl Dönümü Anma Töreni”ne video mesaj göndererek, insanlık tarihindeki kara bir leke olarak anılan Srebrenitsa Soykırımı’nın acısını yineledi. Erdoğan, bu trajik gün vesilesiyle şehitlerin ailelerine ve Boşnak halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Erdoğan mesajında, Aliya İzzetbegoviç’in “Soykırım unutulmamalı, unutulan soykırım tekrarlanır” sözüne vurgu yaparak, benzer karanlık olayların tekrarlanmaması için Srebrenitsa’yı ve acı gerçeği unutmayacaklarını belirtti. Türkiye’nin BM Genel Kurulu’nda kabul edilen “Srebrenitsa Soykırımı’nı Anma Uluslararası Günü” kararını anımsatan Erdoğan, bu kararın önemine ve benzer karanlık olayların tekrarını önlemeye dair bir ibret olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Erdoğan, Gazze’deki insanlık dışı saldırılara da değinerek, buradaki barbarlığın uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini vurguladı ve Türkiye’nin adaletin tecellisi için çaba göstereceğini belirtti. Ayrıca, Bosna Hersek’te hala soykırımı inkar edenleri ve savaş suçlularını kınamasıyla birlikte, ülkedeki barış ve istikrar için tüm kesimlerin ortak çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’nin Bosna Hersek’in toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine olan desteklerini sürdüreceğini ve bölgedeki barış ve refahın güçlenmesi için çabalayacaklarını sözlerine ekledi.