Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dijital adalet için çağrı: “Yerli ve millî sosyal medya platformları üretmeliyiz”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti’nin düzenlediği İnsan Hakları Eğitim Programı’nda dijital medya ve sosyal medya platformları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Altun, küresel sosyal medya şirketlerinin dijital faşizm ve dezenformasyon yaydığını belirterek, yerli ve millî sosyal medya platformlarının üretiminin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin

Altun, konuşmasında, dijital ortamda karşılaşılan sorunları ele alarak, “Karşımızda bir dijital faşizm rejimi ve bu dijital faşizm rejimini ayakta tutmaya çalışan dijital diktatörler var” dedi. Bu yapıların gündelik hayatları kolonileştirmeyi hedeflediğini ifade eden Altun, küresel düzeyde yaşanan adaletsizliklerin ve hakikat krizinin insan hakları üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

Sosyal medya platformlarının hukukun ve egemen hakların ihlali konusunda ciddi sorunlar yarattığını vurgulayan Altun, bu platformların Batı dışı devletler için farklı standartlar uyguladığını söyledi. Türk yasalarına yeterince saygı göstermeyen bu platformlardan hukuka, vatandaşların ifade özgürlüğüne ve yasal düzenlemelere uyum beklediklerini belirtti.

Altun, Türkiye’nin dijital alanda bağımsızlığını ve egemenliğini korumak için yerli ve millî sosyal medya platformlarının üretilmesi gerektiğini söyledi. “Yerli ve millî sosyal medya platformlarını üretmemiz gerekiyor” diyen Altun, bu platformların, küresel sosyal medya şirketlerinin yarattığı adaletsizliklere karşı bir alternatif olacağını ifade etti.

Medyanın toplumu bilgilendirme ve hakları savunma rolüne dikkat çeken Altun, mevcut medya yapılarına yönelik eleştirilerde bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin yasal dayanağını sorgulayan kararına da değinerek, merkezin çalışmalarının devam edeceğini ve dezenformasyonla mücadelenin önemini vurguladı.

Altun, özgürlüklerin savunulması gerektiğini ancak bu özgürlüklerin vatandaşların haklarını ihlal etmeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. “Biz bu mücadeleyi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Eğitim programının sonunda, Fahrettin Altun’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın tarafından hediye takdim edildi.