Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan: “Kıbrıs Türkü’nün Barış ve Özgürlük Mücadelesine Sahip Çıkacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni’nde yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki deprem konutlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Erdoğan, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törende, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünde KKTC’de olmanın bahtiyarlığını yaşadığını belirtti.

Kıbrıs Türkü’nün Yanındayız

Ada’nın dört bir yanındaki vatandaşlara selamlarını ileten Erdoğan, “Bizleri bağrınıza bastığınız, muhabbetle kucakladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yurdu yaşatmak için can veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum.” dedi. Erdoğan, Kıbrıs Türkü’nün varlığı, hakları ve hürriyeti için cesaretle savaşan gazilere şükranlarını sundu.

Tarihi Adım

Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarları olan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş’i rahmetle anan Erdoğan, “Tam 50 yıl önce bugün, kahraman Mehmetçik, Kıbrıs Türkü’nün istiklaline vurulmak istenen hançeri sökmek üzere tarihi bir adım attı.” ifadelerini kullandı.

Ortak Dayanışma Vurgusu

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı yürekten tebrik eden Erdoğan, “Bugün, tıpkı yarım asır önce olduğu gibi yine tek yüreğiz, tek bileğiz. Ana vatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak sırt sırtayız.” dedi. Kuzey Kıbrıs’ın, Türkiye’nin göz bebeği olduğunu ve milli meselelerde ortaya koyulan dayanışmanın devam edeceğini vurguladı.

İnsanlık ve Vicdan

Erdoğan, “İnsan olmak, vicdan sahibi olmak bize ne sorumluluk yüklüyorsa Türkiye olarak bu sorumluluğun gereğini yerine getirdik. O gün tüm dünyaya Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını gösterdik.” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün Egemenlik Hakları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türk halkını zulümden kurtarıp özgürlüğe ve refaha kavuşturduğunu belirtti. “20 Temmuz’u, Kıbrıs Türk halkının barış ve istikrar özlemi ve idealleri doğrultusunda egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolü olarak görüyoruz.” diye ekledi.

Adanın Güneyine Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adanın güneyindeki Rum liderlerin Kıbrıs Türkleri’ne yönelik saldırgan tutumlarını eleştirerek, “Rumlar, Kıbrıs Türkü’yle, siyasi gücü ve adanın doğal kaynakları da dahil ekonomik refahı paylaşma niyetlerinin olmadığını açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Erdoğan, milli meselelerde ortak dayanışma tablosunun güçlenerek devam edeceğini belirterek, Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.