Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Teklifi Meclis’te

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

Görüşmelerin başlaması öncesinde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kanun teklifinin Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia etti ve bu nedenle usul tartışması açıldı. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ile AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan lehte, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise aleyhte söz aldı.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, usul tartışmasına ilişkin yaptığı açıklamada, İçtüzüğün 38. maddesine göre Komisyonların, kendilerine havale edilen teklifleri Anayasa’ya aykırı olup olmadığını incelemekle yükümlü olduğunu belirtti. Bozdağ, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun 17 Temmuz’da yaptığı toplantıda, teklifin Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla verilen iki önergenin reddedildiğini ifade etti.

Bozdağ, Genel Kurulda teklifin tümü üzerindeki görüşmeler esnasında da Anayasa’ya aykırılık iddialarının dile getirilebileceğini hatırlatarak, usulüne uygun şekilde Komisyon’da görüşülmüş ve Genel Kurul gündemine girmiş bir teklifin görüşmelerine Anayasa’ya aykırılık iddiasıyla başlanmamasının İçtüzüğe uygun olmadığını belirtti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın, teklifin temel kanun olarak görüşülmesinin İçtüzük hükümlerine uygun olmadığı iddiasıyla açtığı usul tartışmasının ardından Bozdağ, tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Genel Kurulda, teklifin tümü üzerindeki görüşmelere başlandı.