Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret etti

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Görüşme, Egemenlik Evi binasında basına kapalı olarak gerçekleşti.

Eski CHP Genel Başkanı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Görüşme, Egemenlik Evi binasında basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu, İzmir’in sorunlarına değindi ve Tugay’ın bu sorunları akılcı politikalarla çözeceğine inandığını ifade etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cemil Tugay, Kılıçdaroğlu’nu uğurladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tugay, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle onur duyduklarını belirterek, “Kılıçdaroğlu’nun geçmiş dönemdeki çalışmaları hepimizin takdirindedir. Toplumun farklı kesimleriyle kurduğu bağlar, geçen yerel seçimlerde toplumsal uzlaşmanın zeminini oluşturmuş ve muhtemelen önümüzdeki genel seçimde partimiz için iktidar yolunu açacaktır,” dedi.

Belediye Çalışanlarının Eylemleri

Tugay, önceki belediye başkanı Tunç Soyer ile bazı konularda farklı düşüncelere sahip olabileceklerini belirtti. Ayrıca, belediye çalışanları ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması konusuna da değindi. Memurlara verilebilecek sosyal denge tazminatı konusunda yasal üst sınır bulunduğunu ve bunun üstüne çıkıldığında belediye başkanlarına zimmet çıkarılacağı ve suç duyurusunda bulunulacağı konusunda Sayıştay’ın uyarılarını aktardı.

“Arkadaşlarımıza bunu söylediğimizde onlar da ‘haklardan geri gitme demektir bu’ diyerek kabul etmediler. Saygı gösterebiliriz ama yasalara tabiyim. En yüksek üst sınırdaki teklifi yaptık, kabul etmediler. Sonra bir eyleme başladılar. Bu eylemler CHP il binası ve genel merkez önünde gerçekleşti,” dedi Tugay.

Tugay, halen yasal üst sınırın üzerinde bir rakam önerdiklerini, ancak bunun için de Belediye Meclisi kararı gerektiğini sözlerine ekledi