Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soykırım davası müdahillik kararı: “Filistin’in yanındayız”

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olacağını duyurdu. Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, bu kararı açıklamak için basın toplantısı düzenledi.

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda

Toplantıda, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, Türkiye’nin Filistin’in haklı davasının yanında yer alacağını ve bu davanın sonuna kadar destekçisi olacağını belirtti. Yüksel, “Türkiye, güçlü bir sesle haklının ve mazlumun yanında olmaya devam edecek ve bu davanın müdahili olarak sonuna kadar destek verecektir” dedi. Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müdahillik kararının ardından TBMM hukuk heyeti olarak titizlikle çalıştıklarını ve Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile uluslararası hukukçulardan oluşan ekiplerle süreci tamamladıklarını ifade etti.

Yüksel, İsrail’in Gazze’deki eylemlerinin soykırım suçunu oluşturduğunu belirterek, “Netanyahu ve cinayet şebekesinin yeri Uluslararası Adalet Divanı’dır. İsrail’in mahkeme kararlarına uymadığını ve hukuku ihlal ettiğini vurgulamak istiyorum” dedi.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ise müdahillik dosyasının hazırlanmasının Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarının ortak çalışması olduğunu açıkladı. Ünal, “Bugün bu müdahillik kararını UAD’ye sunacağız. Bu kararın uluslararası hukuk ve kural temelli dünya için örnek teşkil etmesini umut ediyoruz” diye konuştu.