Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İlk 4 Madde Üzerinde Tartışma Yok”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi

İsviçre’deki Türk sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı toplantı sonrasında gazetecilere bilgi veren Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmanın bulunmadığını vurguladı.

Kurtulmuş, “3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek, en hafif tabiriyle haksızlıktır ve bir algı operasyonudur” dedi. Meclis Başkanı olarak anayasa sürecinin açık, şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmesini sağlama görevini üstlendiğini ifade eden Kurtulmuş, tüm siyasi partilerin bu süreçte görüşlerinin alındığını belirtti.

Cenevre’deki toplantısında, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği’nin (İSİPAB) istişare toplantısına katıldıklarını ve Filistin meselesinin uluslararası gündeme taşınması için gereken çabayı göstereceklerini dile getiren Kurtulmuş, geçmişte benzer bir gündem talebinin yeterli oy alınamadığı için gündeme gelmediğini hatırlattı.

Kurtulmuş, “İlk 4 madde hakkında tartışma yapılması sürece zarar verir” diyerek, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyledi. Anayasa sürecinin yönetimiyle ilgili konuşan Kurtulmuş, “Usul esasa mukaddemdir” ifadesiyle, sürecin nasıl yürütüleceğine dikkat çekti.