Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump, başkan yardımcısı adayını açıkladı | J.D. Vance Kimdir?

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Partiden başkanlık yarışı için Ohio Senatörü James David Vance’ı başkan yardımcısı adayı olarak duyurdu.

Eski ABD Başkanı Donald

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Partiden başkanlık yarışı için Ohio Senatörü James David Vance’ı başkan yardımcısı adayı olarak duyurdu. Kararını Social Truth adlı sosyal medya platformunda paylaşan Trump, Vance’ın başarılı bir kariyere sahip olduğunu vurguladı.

J.D. Vance Kimdir?

1984 doğumlu olan Vance, Ohio’da doğup büyüdü. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılında ABD ordusuna katılarak Irak Savaşı’nda deniz piyadesi olarak görev yaptı. Ohio Devlet Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Yale Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. “Hillbilly Elegy” adlı çok satan kitabın yazarı olarak da bilinen Vance, 2022 yılında Ohio Senatörü olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Biden’a Yönelik Eleştirileri ve Ukrayna Üzerindeki Görüşleri

Vance, Trump’a yönelik suikast girişimi sonrası yaptığı açıklamalarda, Başkan Joe Biden’ı eleştirerek “Biden’ın kampanyası, Trump’ı otoriter bir faşist olarak gösterdi” ifadelerini kullandı. Bu yorumları, başkan yardımcısı adayı olmasıyla ilgili endişelere yol açtı.

Aynı zamanda Ukrayna konusundaki açıklamalarıyla da dikkat çeken Vance, Biden yönetiminin Ukrayna politikasına karşı çıkarak, “Ukrayna’nın savaşta başarılı olmak için yeterli kaynaklara sahip olmadığını” savundu. Vance, savaşın sona ermesi için Ukrayna’nın bazı topraklarını bırakmak zorunda kalabileceğini belirtti.

İsrail Yanlısı Tutumu

Vance, İsrail-Gazze konusunda da Biden yönetimini eleştirerek, İsrail’in “işi bitirmesi” gerektiğini savunuyor. ABD üniversitelerinde düzenlenen Filistin destek gösterilerine karşı çıkan Vance, kamu alanlarının bu tür eylemlerle kirletilmesine karşı sert bir tutum sergiliyor.

J.D. Vance’ın başkan yardımcısı adayı olarak belirlenmesi, Trump’ın Cumhuriyetçi tabanı için önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor.