Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turan’dan sert eleştiri: “Netanyahu’nun alkışlanması soykırımdır”

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, ABD Kongresinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun alkışlanmasını sert bir dille eleştirdi. Turan, “Alkışlanan şüphesiz Netanyahu değil, soykırımdır, katliamdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, yazılı açıklamasında, Netanyahu’nun ABD Kongresinde gerçekleştirdiği 56 dakikalık konuşmanın, Kongre üyeleri tarafından 79 kez alkışlandığını belirtti. Turan, bu durumun ABD tarihinde bir Başkan’ın bile böyle bir karşılamaya ulaşmadığını vurguladı.

Netanyahu’nun konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Alkışlanan şüphesiz Netanyahu değil, soykırımdır, katliamdır, Müslüman öldüren siyonistlerdir. Soykırımı ve katliamı alkışlayan ABD’li senatörler bu kara lekeyi nesiller boyu taşıyacaktır” dedi.

Turan, BM Kadın Raporu’na atıfta bulunarak, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de her saat başı 2 anneyi öldürdüğünü ve toplamda 39 bin 175 Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu verilere dayanarak, Netanyahu’nun konuşmasının ve Kongre’deki alkışların ABD siyasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade etti.

Aliya İzzetbegoviç’in Batı’nın sömürgecilik ve kan üzerine kurulu refahını hatırlatan sözlerini anımsatan Turan, Batı’nın değerlerinin siyonizmin korunması olduğuna dikkat çekti. “40 bin insanın katilini alkışlamak, suça taammüden ortak olmaktır” diyen Turan, ABD’de bir savaş suçlusunun alkışlanmasının insanlık ayıbı olduğunu vurguladı.

Turan, ABD Kongresindeki protestoları destekleyerek oturuma katılmayan 96 senatöre ve Netanyahu’yu protesto eden Filistin asıllı Rashida Tlaib’e teşekkür etti. Bu hareketlerin insan olmanın önemli bir meziyet olduğunu ve herkes için nasip olmayacağını belirtti.