Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye ve Sırbistan Arasında 11 Anlaşma İmzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belgrad ziyareti kapsamında Türkiye ile Sırbistan arasında, çeşitli alanlarda 11 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan Sarayı’nda düzenlenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’nın ardından anlaşmaların imza törenine katıldı. Törende, iki ülkenin ilgili bakanlıkları ve kurumları arasında toplam 11 belgeye imza atıldı.

İmzalanan anlaşmalar arasında “Afet ve Acil Durum Yönetimi ile Çalışma, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Alanlarında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı” yer aldı. Ayrıca, Sırbistan Ekonomi Bakanlığı ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Mutabakat Zaptı, Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Sırbistan Spor Bakanlığı ile Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında mutabakat, Gençlik Alanında Mutabakat Zaptı ve Medya ile Enformasyon Alanında Mutabakat Zaptı imzalandı.

Bunun yanı sıra, Türkiye ile Sırbistan arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın “Menşeli Ürünler” Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemleri konusundaki protokole ilişkin değişikliklere yönelik karar da imzalandı. Ayrıca, Sırbistan Cumhuriyeti Belgrad Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü ve Sırbistan Devlet Arşivi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı arasında İşbirliği Protokolü de bu törenle hayata geçti. Sırbistan Cumhuriyeti Belgrad Tarih Enstitüsü ile Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu arasında da Akademik Mutabakat Zaptı imzalandı.