Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası Filistin Çalıştayı İstanbul’da

Medya Platformu Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Filistin Çalıştayı” İstanbul’da başladı. Çalıştayda Türk ve Filistinli akademisyenler, Filistin sorunu hakkında çeşitli konularda oturumlar gerçekleştiriyor.

Medya Platformu Derneği ve

Fatih Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi Fikir Atölyesi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında eski AK Parti milletvekili ve çalıştayın Kurul Başkanı Mustafa Açıkgöz, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarında 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini ve 100 binlerce kişinin açlık çektiğini belirtti. Açıkgöz, bazı Avrupa ülkelerinin Filistin konusunda iki yüzlü davrandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin’in yanında dimdik durduğunu ifade etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bedri Gencer, Filistin konusunun bazı kesimlerce unutulmak veya kanıksatılmak istendiğini belirtti. Gencer, Filistin davasının, Türkiye’de İsrail’e bağlı kurulmuş düzenin çöküşü anlamına geldiğini ve Siyonist lobinin gücünün bu süreçte daha net ortaya çıktığını vurguladı. Ayrıca, “Filistinliler topraklarını satmasalardı” gibi söylemlerin ucuz birer bahane olduğunu ifade etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Gazzeli Asma Younus, İsrail’in saldırılarında ailesinden birçok kişiyi kaybettiğini ve son dönemde zulmün şiddetinin arttığını anlattı.

Çalıştaya İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Fadi Zatari ve Filistinli akademisyen Esra Alshaikh de katıldı. Çalıştayın sonuç bildirgesi, İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önündeki basın açıklamasıyla duyurulacak.