Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüksel’den sert tepki: İnsan hakları ve adaletin sarsıldığı an

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde 56 kez ayakta alkışlanmasını kınayarak bu olayın “adalet ve insan haklarına duyulan saygının sarsıldığı bir an” olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı
Yüksel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarını ve TRT ekibine yapılan saldırıları şiddetle kınadığını belirtti. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya giriş yasağı getirmesini ve basın mensuplarına yönelik şiddeti eleştirerek, “İsrail’in tüm insani değerleri hiçe sayan bu tutumu, dünya kamuoyunda haklı olarak büyük bir tepkiye yol açmıştır” dedi.

Netanyahu’nun ABD Kongresindeki teveccühünün utanç verici olduğunu söyleyen Yüksel, “İsrail’in okul, hastane ve ibadethane ayırmadan Filistin topraklarını bombalayan ve her türlü insani yardıma engel olan tutumları, ABD Kongresi’nde alkışlanmış olabilir. Ancak bu kişiler insanlık vicdanında mahkum olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

Yüksel, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 16 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 40 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini ve 90 binden fazla kişinin yaralandığını belirtti. ABD’nin İsrail’in suçlarına mali destek ve silah sağlayarak bu suçları teşvik ettiğini vurguladı.

Netanyahu’nun Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni hedef alarak yaptığı açıklamaları eleştiren Yüksel, İsrail’in hukuktan ve insanlıktan muaf olmadığını belirterek, “Netanyahu ve İsrail’in işlediği suçların hesabını verecektir. Uluslararası mahkemelerde devam eden davalarda bu suçlar cezasız kalmayacaktır” dedi.

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde İsrail’in saldırılarının durdurulması için uluslararası düzeyde öncü rol oynadığını ve Filistin halkının hakları için mücadele etmeye devam edeceğini belirten Yüksel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Türkiye’ye davet ettiğini ve bu ziyaretin uluslararası destek için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Yüksel, uluslararası camiada Filistin’e yönelik desteğin arttığını ve Türkiye’nin bu desteği artırarak devam ettireceğini sözlerine ekledi.