Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Portakallar’ EURO 2024’te çeyrek finalde

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) son 16 turu maçında Hollanda, Romanya’yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen

Hollanda Milli Takımı, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2024) son 16 turunda Romanya’yı eleyerek çeyrek finale yükseldi. Münih Futbol Arena’da oynanan maçta, Rumenler iyi bir başlangıç yaptı. Ancak, 15. dakikadan itibaren oyunda üstünlüğü ele geçiren Hollanda, 20. dakikada Cody Gakpo’nun golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Hollanda, Romanya’nın risk alarak gol arama çabalarını boşa çıkardı ve yakaladığı boşlukları değerlendirdi. Donyell Malen’in 82. ve 90+3. dakikalarda attığı gollerle “Portakallar” sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Hollanda, çeyrek finale adını yazdırırken Romanya turnuvaya veda etti.

Hollanda, çeyrek finalde bu akşam yapılacak Avusturya-Türkiye maçının galibiyle karşılaşacak.

Hollanda, 8. Kez Çeyrek Finalde

Hollanda Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda sekizinci kez çeyrek finale yükselmeyi başardı. EURO 2024 ile 11. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele eden Hollanda, daha önce bir şampiyonluk, dört yarı final ve iki çeyrek final gördü. Romanya’yı eleyerek 8. kez çeyrek finalde yer alacak olan Hollanda, turnuvada iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.