Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Putin ve İran’ın Geçici Cumhurbaşkanı Muhbir, İkili İlişkileri Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

 Rusya Devlet Başkanı

Görüşme sonrası yapılan açıklamada Putin, İran ile olan ilişkilerin dostane ve yapıcı olduğunu vurgulayarak, “İlişkilerin, ülkenizdeki seçimlerin sonucundan bağımsız olarak güçleneceğinden eminim. İran halkına cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda başarılar diliyorum.” dedi.

Putin ayrıca, İran’ın Avrasya Ekonomik Birliği’nde gözlemci ülke statüsüne başvurusunu desteklediklerini belirtti ve ikili ticaret hacminin artışına dikkat çekti.

İran’ın geçici Cumhurbaşkanı Muhbir ise görüşmede, Rusya ile stratejik ilişkilerin dünya üzerindeki hakimiyet denklemini bozduğunu ifade ederek, “Tek taraflılık devri sona erdi.” şeklinde konuştu.

Putin ve Muhbir, uluslararası konularda benzer yaklaşımlar sergileyerek çok kutuplu bir dünya düzeni yaratma ve uluslararası hukukun normlarına uyum konusunda birleştiklerini vurguladılar.