Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Restorasyonu Tamamlanan Tarihi Cami Ziyarete Açıldı

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan Harran Ören Yeri’ndeki tarihi Ulu Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve kazı çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

UNESCO Dünya Miras Geçici

 

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi amacıyla caminin restorasyonunun tamamlandığını ve çevre düzenlemelerinin yapıldığını belirtti. Ulu Cami’nin bugün itibariyle ziyaretçilere ücretsiz olarak açıldığını söyleyen Aslan, bu durumun Şanlıurfa’nın turizm potansiyeline önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Harran Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ise caminin restorasyonunun tamamlanmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Önal, “Harran Ulu Cami’nin ziyarete açılması, Harran’ın tarihi ve kültürel zenginliğini daha geniş kitlelere tanıtmak açısından önemli bir adım” dedi.

Caminin ilk ziyaretçilerinden Zeynep Asya Yayla da İstanbul’dan annesiyle birlikte geldiklerini belirterek, “Bugün buranın ilk açıldığı gün. Kültür ve Turizm Bakanlığı burayı 800 yıl sonra insanların gezmesi için açmış. Gerçekten çok mutlu olduk, çok değişik bir atmosferi var, güzel bir alan” şeklinde konuştu.

Harran Ulu Cami’nin yeniden ziyarete açılmasıyla birlikte bölgede turizm hareketliliğinin artması ve Şanlıurfa’nın kültürel mirasının daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.