Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batı Nil Virüsü yine can aldı! Batı Bil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?

2024 yılı içinde virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 8’e ulaştığı ve vaka sayılarının artmasının beklendiği kaydedildi. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayının ilk haftasında iki kişinin daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Peki Batı Bil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?

2024 yılı içinde virüs
Yunanistan’da Batı Nil virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e yükseldi. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayının ilk haftasında iki kişinin daha virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

Aynı hafta içinde 22 yeni vaka tespit edildiği belirtilen açıklamada, en fazla vakanın Tesalya bölgesinde görüldüğü ifade edildi. 2024 yılı içinde virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 8’e ulaştığı ve vaka sayılarının artmasının beklendiği kaydedildi.

Batı Nil Virüsü nedir?

Batı Nil Virüsü, tropik ve ılıman iklimlerde yaygın olarak görülen bir virüstür. İlk olarak 1937 yılında Uganda’nın Batı Nil bölgesinde tespit edilen bu virüsün, bazı tarihçilere göre Büyük İskender’in ölümüne de yol açtığı iddia edilmektedir.

Batı Nil Virüsü nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir?

Virüs, sivrisinekler aracılığıyla memeli hayvanlara ve insanlara bulaşabilir. Enfeksiyon, 2-8 gün süren bir kuluçka döneminin ardından yüksek ateş, bulantı ve vücut ağrıları şeklinde semptomlar gösterir. Ağır vakalarda ise hasta, yarı koma durumuna kadar varan ciddi sağlık sorunları yaşayabilir.

Türkiye’de 7 kişide tespit edildi

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 2010 yılının Eylül ayında Türkiye’de 7 kişide Batı Nil Virüsü tespit edilmiştir. Bu vakaların 3’ü ne yazık ki ölümle sonuçlanmıştır.