Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklarını korurken yaralandı: Yüzüne doku nakli yapıldı

Kahramanmaraş’ta yaşadığı dramatik olayın ardından Gaziantep Şehir Hastanesi’nde tedavi gören 36 yaşındaki İsmail Serçe’ye, bacağından alınan doku ile yüzüne nakil yapıldı.

Kahramanmaraş'ta yaşadığı dramatik olayın
Yaklaşık bir ay önce eşiyle piknik dönüşü yüksek bir noktada manzarayı seyretmek için aracından inen Serçe, içinde çocuklarının bulunduğu otomobilin hareket ettiğini fark etti. Aracın yokuş aşağı hareket ettiğini gören Serçe, aracı durdurmak isterken aracın altında kalarak ciddi şekilde yaralandı.

Serçe’nin akciğeri hasar görmüş, vücudunda çeşitli kırık ve yırtıklar meydana gelmişti. Olayın ardından Gaziantep Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Serçe, ilk olarak göğüs cerrahi uzmanı Onur Bayrakçı tarafından ameliyata alındı. Ardından plastik cerrahi ekibince gerçekleştirilen yaklaşık 5 saatlik operasyonla, hastanın bacağından alınan doku yüzüne nakledildi.

Plastik cerrahi uzmanı Serkan Tokgönül, hastanın durumunu değerlendirirken, “Yüzüne bacağından aldığımız dokuyu naklederek iyileştirdik. Şu an üçüncü haftasında, herhangi bir sorun yaşamadık, ameliyat başarılı geçti. Bu hafta taburcu etmeyi planlıyoruz. 6 ay sonra, bacağından aldığımız kalın dokuyu inceltmek için ek bir ameliyat yapmayı düşünüyoruz,” dedi.

Serçe, yaşadığı olay ve tedavi süreci hakkında şu bilgileri verdi: “Piknik sırasında manzarayı izlemek için aracın yanına indim. Çocuklarım aracın içindeydi ve arabanın hareket ettiğini fark ettim. Çocukların çığlıklarını duyunca, arabanın önüne atlamak zorunda kaldım. Yoksa araç uçuruma gidiyordu. Yapmam gerekeni yaptım ve sonuç olarak aracın altında kaldım. Şükrediyorum ki hayattayım ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Hastane yetkilileri, Gaziantep’te böyle zorlu operasyonları gerçekleştirebiliyor olmaktan gurur duyduklarını belirtti.