Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dang humması alarmı! Bu belirtiler varsa dikkat! Dang humması nedir?

Düşük tansiyon, halsizlik ve uyuşukluk gibi belirtilerin görüldüğü kişi sayısı artınca dang humması alarmı verildi. Sivrisinekler aracılığıyla insandan insana bulaşan hastalık olan dang hummasını ilk kez duyanlar ‘dang humması nedir’ sorusuna yanıt aradı. İşte dang hummasıyla ilgili detaylar..

Düşük tansiyon, halsizlik ve

İran’da 63 kişide dang humması vakası tespit edildi. İran devlet televizyonuna göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Said Kerimi, yüksek ateş ve şiddetli kemik ağrısı şikayetleriyle sağlık merkezlerine başvuran 200 kişiden 63’ünde dang humması teşhisi konulduğunu açıkladı. Kerimi, bu vakaların çoğunun Basra Körfezi ülkelerinden gelen kişiler olduğunu belirterek, “Birleşik Arap Emirlikleri’ne seyahat edenlerin bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor,” dedi.

Kerimi, enfekte sivrisinekler tarafından ısırılan kişilerde 5 gün içinde düşük tansiyon, halsizlik ve uyuşukluk gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini ve ciddi vakalarda kanamalar nedeniyle hastaneye yatışların gerekli olduğunu ifade etti.

Dang Humması nedir?

Dang humması virüsü, sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan bir hastalıktır. Kuluçka döneminden sonra genellikle hafif ateşe neden olurken, bazı durumlarda ölümcül olabilir. Şiddetli kemik ağrıları nedeniyle “kırık kemik humması” olarak da bilinir. Bilim insanları, yüksek sıcaklıklar ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin sayısını artırdığı konusunda uyarıda bulunuyor. Hastalığa neden olan sivrisinek türü, su birikintilerinde larva bıraktığı için sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin düzenli olarak ilaçlanması gerektiği vurgulanıyor.