Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

M çiçeği vakası: Üç kişide virüs saptandı

Burundi’nin ekonomi başkenti Bujumbura’da, M çiçeği (mpox) virüsüne rastlanan üç kişi olduğu bildirildi. Burundi Sağlık Bakanlığı, 22 Temmuz itibarıyla Kamemge Askeri Hastanesi’ne ateş, eklem ağrısı ve yaygın döküntü şikayetiyle başvuran beş kişiden üçünün M çiçeği virüsü taşıdığını duyurdu.

Burundi’nin ekonomi başkenti Bujumbura'da,

Tedbirler Artırıldı

Açıklamada, virüse karşı gerekli tedbirlerin alındığı ve M çiçeği testi pozitif çıkan kişilerle temas edenlerin de incelemeye alınacağı ifade edildi. Bölgedeki sağlık otoriteleri, virüsün yayılmasını önlemek için gerekli önlemleri artırmış durumda.

Bölgesel Yayılma Endişesi

Burundi’nin komşusu Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (KDC) 23 Temmuz’da hızla yayılan M çiçeği salgınının bölgesel yayılma riski taşıdığı belirtilmişti. KDC Sağlık Bakanlığı, yılbaşından bu yana ülkede 450 kişinin M çiçeği nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 11 bin 166 vaka tespit edildiğini açıkladı.

En Tehlikeli Varyant Uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 5 Temmuz’da M çiçeği virüsünün yeni varyantının KDC’nin doğu sınırında hızla yayıldığını ve “şimdiye kadar ki en tehlikeli varyant” olduğunu duyurmuştu. DSÖ, bu yeni varyantın yakın ten temasıyla da bulaşabileceğine dair kanıtlar bulunduğunu ve bu durumun virüsün yayılma hızını ve potansiyel etkisini artıracağını uyarısını yapmıştı.

Yılbaşından bu yana dünya genelinde 3 bin 100’den fazla M çiçeği vakası bildirildi. Virüs, daha önce Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan’da da ölümlere yol açmıştı.