Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİKA’dan Herat Hastanesine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın batısındaki Herat Bölge Hastanesi’nin onkoloji bölümüne önemli bir tıbbi malzeme desteği sağladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon

TİKA’nın Herat Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, hastanenin onkoloji bölümüne hasta yatağı, kemoterapi ilaçları, hastabaşı monitörü, ultrason cihazı, oksijen konsantratörü, aspiratör cihazı ve infüzyon pompası gibi ekipmanlar teslim edildi.

TİKA Herat Ofisi Koordinatörü Arafat Deniz, teslimat töreninde yaptığı konuşmada, “Bölgedeki tek onkoloji bölümünün donanımını artırarak, hastaların ülke dışına gitmesine veya ilaçları dışarıdan temin etmesine gerek kalmadı” dedi.

Türkiye’nin Herat Başkonsolosu Sinan İlhan, TİKA’nın projelerinin önemli olduğunu belirterek, “Bir kişinin hayatına dokunabilirsek, bu bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. TİKA’nın sağlık alanındaki projeleri devam edecek” dedi.

Herat Bölge Hastanesi Genel Müdürü Dr. Muin Berat ise Türkiye ve TİKA’ya teşekkür ederek, “Bu destek, Türkiye’nin dost ve kardeş olduğunun bir göstergesidir. Hastanemizin ekipman ve ilaç ihtiyacı karşılandı. TİKA’nın desteklerinin devamını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yılda 4 bin hastaya hizmet veren Herat Bölge Hastanesi’nin onkoloji bölümü, TİKA’nın desteğiyle önemli bir gelişim kaydetmiş oldu.