Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlar açıkladı: İşte göz sağlığını korumak için 7 etkili besin

Son yıllarda göz sağlığımızı tehdit eden unsurlar hızla artıyor. Bilgisayar ve telefon ekranlarına uzun süre ve kesintisiz olarak bakma, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma, sağlıksız beslenme ve geç saatlerde uyuma gibi faktörler, gözlerimizin sağlığını olumsuz etkiliyor.

Son yıllarda göz sağlığımızı

Son yıllarda göz sağlığımızı tehdit eden unsurlar hızla artıyor. Bilgisayar ve telefon ekranlarına uzun süre ve kesintisiz olarak bakma, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalma, sağlıksız beslenme ve geç saatlerde uyuma gibi faktörler, gözlerimizin sağlığını olumsuz etkiliyor. Sağlıklı bir retina tabakası olmadan gözlerimizin doğal görme işlevini yerine getirmesi mümkün değil. Uzmanlar, yanlış yaşam alışkanlıklarının retinaya zarar verdiğini belirterek, sağlıklı bir retina tabakası için kilo kontrolüne dikkat etmek, düzenli egzersiz yapmak, sigara ve alkol kullanmamak, kanda şeker ve kolesterolü düzenli takip ettirmek, güneşli havalarda güneş gözlüğü kullanmak, bilgisayar ve telefon ekranı karşısında zaman zaman gözleri dinlendirmek, aşırı tozlu ve kimyasal maddeli ortamlarda gözlerimizi korumak gibi önlemlerin son derece önemli olduğunu vurguluyor. Ayrıca, göz sağlığına iyi gelen besinlerin tüketilmesine de özen göstermek gerekiyor.

Uzmanlar, gözleri güçlendirmede bazı besinlerin öne çıktığını belirterek, sağlıklı gözler için soframızda yer vermemiz gereken 7 etkili besini sıraladı: