Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatçılar Barış İçin Bir Araya Geldi

Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği’nin düzenlediği “12. Uluslararası Sanatçı Buluşması” Trabzon’u renklendirdi.

Femin Art Uluslararası Kadın
Türkiye’nin yanı sıra Malezya, Gürcistan, İran, Arnavutluk, Rusya’nın Sibirya Federal Bölgesi, Bulgaristan, Ürdün, Pakistan, Gana, Afganistan, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Irak’tan gelen sanatçılar, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya Sanatçıları Gözüyle Trabzon” temasıyla bir araya geldi.

Sanatçılar, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarından esinlenerek barışı resmetti. Femin Art Derneği Başkanı Şükran Üst, etkinliğin kültürler arası diyalog için önemli bir platform sunduğunu belirterek, sanatçıların eserlerinin Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde sergileneceğini ifade etti.

Bahreyn’den gelen Fatima El-Mualla, Trabzon’un büyüleyici atmosferinden ilham alarak dünya genelinde barış mesajı verdiğini söylerken, Iraklı sanatçı Fatima Alobaidi ise farklı ülkelerden sanatçıların bir araya gelerek barışın resmini çizdiğini vurguladı.