Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Takımın Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları

Kuzey İrlanda’nın ev sahipliğinde 15-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

Kuzey İrlanda'nın ev sahipliğinde

Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde teknik direktör Soykan Başar yönetiminde yapılan antrenmanda, futbolcular ısınma ve kondisyon hareketlerinin ardından iki takım halinde pas çalışması yaptı.

Antrenman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan teknik direktör Soykan Başar, takımın uzun yıllardır birlikte oynadığını belirterek, 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nın ardından şimdi de 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdü - Öğretmenler Sitesi

Başar, “Oyuncular kısa bir tatil arasından dönüp geldi. Çok yoğun geçiyor hazırlıklar. 7 Temmuz’da Kuzey İrlanda’ya gideceğiz. Orada da 11’inde Kuzey İrlanda’yla hazırlık maçı yapıp 16 Temmuz’da Fransa’yla turnuvadaki ilk maçımıza çıkacağız,” dedi.

Başar, genç oyuncuların A Milli Takım’a yükselmesinin önemine dikkat çekerek, “Dört tane 2005’li oyuncumuz Arda Güler, Semih Kılıçsoy, Kenan Yıldız ve Can Uzun, A Milli Takım’a gitti. Bu, çok önemli bir proje. 19 Yaş Altı Milli Takımı’ndan A Milli Takım’a çıkmak kolay değildir. Dört isimle kalmayacak, emin olun en az 4-5 oyuncu daha bundan sonraki turnuvalarda süre alacaktır,” ifadelerini kullandı.

Başar, 2025 yılının mart ayında Şili’de düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Kupası’na katılmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu turnuvada yarı finale çıkmamız durumunda Dünya Kupası’na katılmayı garantiliyoruz. Hedeflerimizden birisi bu organizasyonda yer almak. Bu grupla katılmadığımız tek turnuva, 20 Yaş Altı Dünya Kupası. Oraya da gideceğimize eminim. 15 yaşından bu yana beraber olan oyuncuların oyun anlayışını, takımdaşlığı ve arkadaşlığı çok iyi biliyorum. Bu başarı tesadüf olamaz. Bu durum bizim için mutluluk verici,” şeklinde konuştu.