Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık unvanını Yusuf Can Zeybek kazandı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık unvanını Yusuf Can Zeybek kazandı. Finalde rakibi Mustafa Taş’ı yenerek zafere ulaşan Yusuf Can Zeybek, Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleşen turlarda Kürşat Korkmaz, Yıldıray Akın, Mustafa Arslan ve Hüseyin Gümüşalan’ı mağlup ederek finale yükseldi. Mustafa Taş ise Turan Balaban, Orhan Okulu, Enes Doğan ve Serhat Gökmen’i geçerek finale geldi.

30 yaşındaki Antalyalı güreşçi, “Yorulmaz Pehlivan” olarak bilinen Yusuf Can Zeybek, 2021 yılından bu yana başpehlivan olarak mücadele ediyor. Fizik ve kondisyonuyla dikkat çeken Zeybek, güreş otoritelerinin favori isimleri arasında yer almayı başardı. Geçen yılın şampiyonu olarak bu yıl seriyi sürdürmek için final güreşine çıkan Zeybek, rakiplerinin güreşlerini analiz ederek oyun kurma yeteneğiyle biliniyor.

Mustafa Taş ise 27 yaşında ve Antalya’da ikamet eden, “Çayırın Efendisi” olarak tanınan bir güreşçi. 2022 yılında Kırkpınar Başpehlivan unvanını kazanan Taş, geçen yıl ikinci turda Zeybek’e yenilmişti ve bu yıl rövanş için güreşti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Edirne Valisi Yunus Sezer, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, başpehlivanlara başarı dileyerek müsabakayı izledi.

Başcazgır Şükrü Kayabaş’ın salavatıyla peşreve çıkan başpehlivanlar, tribünlerden büyük coşku gördü. Güreş, hareketli başladı ve Yusuf Can Zeybek, kasnaktan çift dalma hamleleriyle öne çıkarken Mustafa Taş, savunmada yoğun çaba sarf etti. Karşılaşmanın 20. dakikasında pasif güreştiği gerekçesiyle Mustafa Taş’a ihtar verildi. Puanlama bölümüne geçilen müsabakada, Yusuf Can Zeybek 52. dakikada Mustafa Taş’ın kasnak ve paçasından yakalayıp, rakibini sürerek dengesini bozdu ve çangalla müsabakayı kazandı.