Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A Milli Futbol Takımı, İzlanda ile Deplasmanda Karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında yarın İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak.

A Milli Futbol Takımı,

Maç, TSİ 21.45’te Laugardalsvöllur Stadyumu’nda oynanacak.

Milliler, grupta oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puanla lider konumda bulunuyor. İzlanda ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puanla 3. sırada yer alıyor.

İki Ülke Arasındaki Tarihî Rekabet

Türkiye ve İzlanda, bugüne kadar 14 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Türkiye 3 galibiyet elde ederken, İzlanda 8 kez sahadan galip ayrıldı ve 3 maç berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlılar bu süreçte 14 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü. İki ülke son olarak 9 Eylül 2024 tarihinde İzmir’de oynanan maçta Türkiye, rakibini 3-1 yenmeyi başardı.

635. Müsabaka

Bu karşılaşma, A Milli Takım’ın tarihindeki 635. maç olacak. Şu ana kadar oynadığı 634 maçta 247 galibiyet, 238 mağlubiyet ve 149 beraberlik elde eden Türkiye, toplamda 865 gol atarken, kalesinde 906 gol gördü.

Montella’nın 17. Maçı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İzlanda karşısında takımının başında 17. maçına çıkacak. Montella, daha önceki 16 maçta 8 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Samsun’daki Karadağ maçı sırasında sakatlanan Barış Alper Yılmaz ile gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen Kaan Ayhan, İzlanda karşısında forma giyemeyecek. Maçı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Damian Sylwestrzak yönetecek. Sylwestrzak’ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yapacak.

A Milli Takım Aday Kadrosu:

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir), Berke Özer (Eyüpspor)

Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Emirhan Topçu (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür, Samet Akaydin (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Orkun Kökçü (Benfica)

Forvet:Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Arda Güler (Real Madrid), Yunus Akgün (Galatasaray), Bertuğ Yıldırım (Getafe), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Benfica), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş)