Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kurum, Basketbol Gelişim Merkezi’ni Ziyaret Etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu’ndaki yeni Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti ve tesisin 29 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla coşkuyla açılacağını duyurdu. Bakan Kurum, modern spor kompleksinin İstanbul’a ve gençlere büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim

Ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, 10 bin kişilik kapasiteye sahip spor salonunun, 1989’dan itibaren birçok başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Yeni Basketbol Gelişim Merkezi’nin, eski Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine yapıldığını ve İstanbul’un şanına yaraşır bir kompleks olduğunu vurguladı.

Kurum, “Basketbol Gelişim Kompleksimiz, 150 bin metrekarelik inşaat alanına sahip ve 37 bin metrekarelik salonlarıyla 10 bin kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip. Tesisimiz, 7 bloktan oluşuyor ve gençlerimizin hem eğitim görebileceği hem de spor yapabileceği alanlar içeriyor. Ayrıca, 200 öğrenci kapasiteli bir basketbol lisesi, milli takımımızın antrenmanlarını yapabileceği salonlar, fitness alanları, 450 araçlık otopark, toplantı salonları ve deprem toplanma alanlarıyla kapsamlı bir yaşam merkezi olarak planlandı,” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum (sol 4), Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Kurum’a, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur (sol 2) ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da (sol 3) eşlik etti. ( Ahmet Okatalı – Anadolu Ajansı )

Bakan Kurum, projenin gerçekleştirilmesi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli engellerle karşılaştıklarını belirtti. “Projeye çeşitli müdahalelerle köstek olunmaya çalışıldı. İstanbul’a ve gençlerimize uluslararası bir tesis kazandırılacak denmesine rağmen, maalesef bazı engellerle karşılaştık,” ifadelerini kullandı. Ancak, projeye rağmen yeşil alanların artırıldığını ve 20 bin metrekarelik yeşil alan kazanıldığını sözlerine ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Kurum’a, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da eşlik etti. ( Ahmet Okatalı – Anadolu Ajansı )

Kurum, siyasette itibarın verilen sözlerin tutulmasıyla elde edileceğini vurguladı. “Bu muhteşem eserlerin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman meydanlarda söz verip tutmayanlardan olmayacağız. Hep sözümüzün peşinden koşacağız ve her projemizde milletimizin beklentilerini karşılayacağız,” şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise Bakan Kurum’un projeye ilk günden itibaren destek verdiğini ve bu salonun hem ulusal hem de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak donanımda olduğunu belirtti.

Ziyarette Bakan Kurum’a TOKİ Başkanı Levent Sungur ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Maliki Ejder Batur da eşlik etti.