Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beşiktaş, Ajax’a Konuk Oluyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında yarın Hollanda’nın Ajax takımına konuk olacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin

Amsterdam’daki Johan Cruijff ArenA’da gerçekleştirilecek karşılaşma, TSİ 22.00’de başlayacak ve maçın hakemliğini İngiliz John Brooks üstlenecek.Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa Ligi play-off turuna katılma hakkı elde eden Beşiktaş, İsviçre temsilcisi Lugano’yu 3-3 ve 5-1’lik skorlarla geçerek, “Kupa 2″deki 36 takımlı grup aşamasına adını yazdırmayı başardı.

Ajax’ın Durumu

Ajax, 2023-2024 sezonunu Hollanda Birinci Futbol Ligi’nde 5. sırada tamamladı. Avrupa Ligi’ndeki serüvenine ikinci eleme turundan başlayan Amsterdam ekibi, Vojvodina, Panathinaikos ve Jagiellonia’yı eleyerek grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı.

İki Takım Arasındaki Geçmiş

Beşiktaş, Ajax ile oynadığı 6 maçı da kaybetti. Bu karşılaşmalarda 3 gol atan siyah-beyazlılar, Hollanda temsilcisine 14 golle karşılık verdi. Beşiktaş, Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde, Ajax karşısında ilk galibiyetini elde etmeyi hedefliyor.

Beşiktaş, bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. Trendyol Süper Lig, Turkcell Süper Kupa ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Takım, bu süreçte 24 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü.

Ajax’taki Tanıdık İsimler

Ajax’ın kadrosunda, Türk futbolseverlerin tanıdığı bazı isimler bulunuyor. Teknik direktör Francesco Farioli, 2021-2023 yıllarında Fatih Karagümrük ve Alanyaspor’un başında bulunmuştu. Ayrıca, milli oyuncu Ahmetcan Kaplan, Beşiktaş’ta forma giymiş Wout Weghorst ve Başakşehir’de oynamış Bertrand Traore da Ajax kadrosunda yer alıyor.

Beşiktaş’ın UEFA Kadrosu

Siyah-beyazlıların UEFA’ya bildirdiği kadro şu şekilde:

Kaleciler: Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Göktuğ Baytekin
Defans: Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Felix Uduokhai, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Emirhan Topçu, Serkan Emrecan Terzi
Orta Saha: Milot Rashica, Salih Uçan, Joao Mario, Ernest Muçi, Moatasem Al-Musrati, Jean Onana, Cher Ndour, Can Keleş, Gedson Fernandes
Forvet: Semih Kılıçsoy, Ciro Immobile, Rafa Silva, Mustafa Erhan Hekimoğlu