Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fenerbahçe ile Galatasaray 401. Kez Karşı Karşıya Geliyor

Fenerbahçe ve Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de yapacakları derbi mücadelesinde tarihlerinde 401. kez karşılaşacak. Ülker Stadı’nda oynanacak olan maç, saat 20.00’de başlayacak ve karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Trendyol

Galatasaray, sezonun ilk 5 maçında 5 galibiyet alarak liderlik koltuğuna oturdu ve 15 puanla zirvede bulunuyor. Fenerbahçe ise 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılı ekip, bu derbiyi kazanarak zirveye yükselmeyi hedefliyor.

Eksikler ve Dönüşler

Fenerbahçe, derbi öncesinde sakatlıkları bulunan oyunculardan Bright Osayi-Samuel’in yanı sıra Alexander Djiku’nun dönüşüyle kadrosunu güçlendirdi. Yeni transfer Filip Kostic’in de maça hazırlanması bekleniyor. Diğer yandan, Hollandalı sol bek Jayden Oosterwolde kart ceza sınırında bulunuyor.

Galatasaray cephesinde ise Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle bu önemli mücadelede forma giyemeyecek. Arjantinli yıldız Mauro Icardi ise antrenmanlara başladı, ancak oynamasına teknik direktör Okan Buruk karar verecek.

İlk Derbi Heyecanı

Fenerbahçe’de 7 oyuncu, sarı-lacivertli forma ile ilk derbi deneyimini yaşayacak. Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin, Cenk Tosun, Filip Kostic, Levent Mercan ve Oğuz Aydın, bu önemli maçta sahada yer almayı bekliyor.

İstatistikler

Rekabette Fenerbahçe, toplamda 400 karşılaşmadan 149’unu kazanırken, Galatasaray 128 galibiyet elde etti. Ligdeki 134 karşılaşmada ise Fenerbahçe’nin 53, Galatasaray’ın 37 galibiyeti bulunuyor.

Son 10 Derbi

Son 10 resmi maçta Galatasaray 5 galibiyet alırken, Fenerbahçe ise 3 kez kazandı. Bu derbilerde Galatasaray 12 gol atarken, Fenerbahçe 6 gol bulabildi.

Tüm bu detaylar, bu akşamki derbiye olan heyecanı artırıyor. Futbolseverler, iki ezeli rakibin karşı karşıya geleceği bu mücadelede büyük bir rekabet izlemeye hazırlanıyor.