Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Serüveni Başlıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Yunanistan’ın PAOK takımını ağırlamaya hazırlanıyor.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin

Bu mücadele, sarı-kırmızılı ekibin “Kupa 2″deki başarılı geçmişini gözler önüne seriyor. Anadolu Ajansı, Türk takımlarının Avrupa performanslarını değerlendirdiği dosya haberinde, Galatasaray’a özel bir yer ayırdı.

Avrupa’da 319. Maç

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK ile yapacağı maçla birlikte Avrupa’daki 319. karşılaşmasına çıkacak. Son iki sezonu Trendyol Süper Lig’de şampiyon olarak tamamlayan takım, bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alma hedefiyle sezon açmıştı. Ancak, yenilenen formatta play-off turunu geçemeyerek Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeye karar verdi.

“Kupa 2″deki Başarılar

Galatasaray, geçmişte UEFA Kupası’nı kazanan tek Türk takımı olarak öne çıkıyor. 1999-2000 sezonunda elde ettiği bu başarı, kulüp tarihinin en önemli anlarından birini temsil ediyor. “Kupa 2″de toplam 94 karşılaşmaya çıkan Galatasaray, bu maçlarda 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 26 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılılar, rakip filelere 146 gol atarken, kalesinde 119 gol gördü.

İç Saha Performansı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde ev sahibi olarak 47 maça çıktı. Bu maçlarda 23 galibiyet, 16 beraberlik ve 8 yenilgi elde eden takım, sahasında 85 gol atarken, 53 gol kalesinde gördü. Bu sezonki ilk maç, 22.00’de RAMS Park’ta gerçekleştirilecek.

Son 14 Maçta Başarı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki son 14 maçında sadece 2 kez mağlup oldu. 2021-2022 sezonunda elemelerde St. Johnstone ve Randers’ı geçerek grup aşamasına yükselen takım, Lazio, Lokomotiv Moskova ve Olimpik Marsilya ile oynadığı maçlardan namağlup lider olarak çıktı. Ancak son 16 turunda Barcelona’ya elendi.

Müzesinde İki Avrupa Kupası

Türkiye’nin en başarılı futbol takımı olan Galatasaray, Avrupa arenasında iki kez kupa kazanma başarısı gösterdi. 1999-2000 sezonunda teknik direktör Fatih Terim yönetiminde UEFA Kupası’nı kazanan Galatasaray, 2000 yılında Mircea Lucescu ile UEFA Süper Kupa’yı müzesine götürdü.