Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere, EURO 2024’te yarı finalde

EURO 2024 çeyrek finalinde, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda İsviçre’yi 5-3 mağlup eden İngiltere, yarı finale yükseldi.

EURO 2024 çeyrek finalinde,

Düsseldorf Arena’da oynanan karşılaşma savunma ağırlıklı başladı. İlk yarıda her iki takım da hücumda genellikle kanatları tercih etti, ancak kaleyi bulan şut olmadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İkinci yarı da benzer bir tempoda geçti. İsviçre, son çeyreğe girerken baskısını artırdı ve 75. dakikada Embolo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Ancak, İngiltere hızlı toparlandı ve 80. dakikada Saka’nın golüyle beraberliği yakaladı. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi.

Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. İngiltere, penaltı atışlarında rakibini 5-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

İngiltere’nin yarı finaldeki rakibi, Hollanda-Türkiye eşleşmesinin galibi olacak. Bu maç, 10 Temmuz Çarşamba günü TSİ 22.00’de oynanacak.

İngiltere, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 11. kez mücadele ederken 4. kez yarı finale yükseldi. Futbolun beşiği olarak kabul edilen İngiltere, tarih boyunca önemli kadrolara sahip olmasına rağmen henüz Avrupa şampiyonluğu kazanamadı. En büyük başarısını 2020’de final oynayarak yakalayan İngilizler, 1968 ve 1996’da da yarı final görmüştü.