Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Son Gün Heyecanı

Türkiye’nin en köklü spor etkinliklerinden biri olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bugün son gününde büyük bir heyecana sahne oluyor. Sarayiçi’nde düzenlenen müsabakalar, tozkoparan boyundaki pehlivanların çekişmeli mücadeleleriyle başladı.

Türkiye'nin en köklü spor

Baş boyu hariç diğer boylarda 16’şar pehlivanın yer aldığı güreşlerde, baş boyunda ise 8 pehlivan mücadele ediyor. Öğle saatlerinde başpehlivanlar çeyrek final müsabakaları için çayıra çıkacaklar.

Dün gerçekleşen başpehlivanlık üçüncü tur müsabakalarının ardından Serhat Gökmen, Mustafa Arslan, Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan, Enes Doğan, Ali Gürbüz, Hamza Özkaradeniz ve Mustafa Taş, çeyrek finale adlarını yazdırmışlardı.

Etkinlik, başpehlivanlık final güreşi ve ödül töreniyle sona erecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da Sarayiçi Er Meydanı’nda final güreşlerini izlemesi ve ödül törenine katılması bekleniyor.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türkiye’nin geleneksel spor kültürünü yaşatması ve pehlivanların üstün yeteneklerini sergilemesi açısından büyük önem taşıyor.