Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Yarı Finalistler Belli Oldu

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarı finale yükselen başpehlivanlar Serhat Gökmen, Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş ve Hüseyin Gümüşalan oldu.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı

Organizasyonun son günü, başpehlivanlık çeyrek final müsabakaları için güreşçiler Sarayiçi Er Meydanı’na çağrıldı. Serhat Gökmen, Mustafa Arslan, Yusuf Can Zeybek, Hüseyin Gümüşalan, Enes Doğan, Ali Gürbüz, Hamza Özkaradeniz ve Mustafa Taş kura çekerek eşleşti.

Güreşler, eşleşmelerin belli olmasının ardından kol bağlayıp salavatlanma ve peşrevle başladı. En dikkat çekici müsabaka, Ali Gürbüz ile Hüseyin Gümüşalan arasında gerçekleşti. “Asların karşılaşması” olarak değerlendirilen bu güreş, normal sürede pasif geçtiği için tribünlerden tepki aldı. Puanlama bölümünde de iki başpehlivan birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Karşılaşmanın 52. dakikasında Hüseyin Gümüşalan, kasnaktan çekerek çangalla rakibini düşürüp puan aldı ve yarı finale yükseldi.

Bir diğer heyecan dolu müsabaka Serhat Gökmen ile Hamza Özkaradeniz arasında gerçekleşti. İkinci dakikada çaprazla bastıran Hamza Özkaradeniz, tribünleri coşturdu. Güreşi kazandığını iddia eden Özkaradeniz, kule hakemliğinin kararıyla güreşe devam etti. Müsabakanın 15. dakikasında Serhat Gökmen, paçalarından yakalayıp bastırdığı rakibini yenerek yarı finale adını yazdırdı.

Çeyrek final müsabakalarında rakiplerini mağlup eden Serhat Gökmen, Yusuf Can Zeybek, Mustafa Taş ve Hüseyin Gümüşalan, yarı finalde karşı karşıya gelecek.