Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin’deki Babil Su Sporları Merkezine Büyük Talep

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından nisan ayında hizmete açılan Babil Su Sporları Merkezi, kısa sürede Mersinlilerin vazgeçilmez adresi haline geldi. Mezitli ilçesinde denize sıfır konumda, 340 metrekarelik alana kurulu olan merkez, sunduğu çeşitli su sporlarıyla her yaştan vatandaşa hitap ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından

Ücretsiz Spor Branşlarıyla Dikkat Çekiyor

Merkez, 7-14 yaş grubu için optimist yelken, 14-18 yaş grubu için laser yelken, 18 yaş ve üzeri için kano, 16 yaş ve üzeri için SUP (stand-up paddle) dersleri sunuyor. Ücretsiz olarak verilen bu dersler, sporun yaygınlaştırılmasına ve vatandaşların sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasına katkıda bulunuyor. Babil Su Sporları Merkezi, 7/24 güvenlik hizmeti ve kilitli soyunma odaları ile güvenliği de ön planda tutuyor.

Mersin Haber/ Yelkenciler Mersin Büyükşehir'in Etkinliğinde Buluştu

 

Babil Su Sporları Merkezi Sorumlusu Gül Aydemir, 15 Nisan’dan itibaren aktif olarak hizmet verdiklerini belirterek, “Hafta içi sabah 09.00 ile akşam 16.00 arasında çocuk gruplarımızla yelken derslerimiz var. Sabah 08.00-09.00 ve 09.00-10.00 saatlerinde kano kurslarımız mevcut. Perşembe, cumartesi ve pazar günleri sabah 06.30’da vatandaşlarımıza ücretsiz SUP kursu veriyoruz. Okulların tatil olmasıyla birlikte merkezimiz daha da aktif hale geldi” dedi.

Spor ve Eğlence Bir Arada

Süper SUP Mersin Spor Kulübü Başkanı Ali Saygılı, gün doğumuyla birlikte başlayan derslerinin ortalama 60-70 dakika sürdüğünü ve paddle board eğitimi verdiklerini söyledi. Katılımcılar dersler sırasında hem eğleniyor hem de spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürme imkanı buluyorlar. Tesisin olanakları arasında temiz duş kabinleri, dolaplar ve güvenli eşya saklama alanları bulunuyor.

Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı”

 

9 yıldır yelken sporu yapan genç sporcu Ela Sönmez, lazer yelken kullandığını belirterek, “Vahap Başkan spora ve gençlere çok önem veriyor. Bu tesiste birçok olanak var. Temiz duş alabiliyoruz, ekipmanlarımızı güvenle saklayabiliyoruz. Herkes spor yapmalı ve aktif olmalı. Yelken, takım çalışmasını ve dayanışmayı öğreten harika bir spor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar Memnun

Merkeze gelen vatandaşlar, sunulan hizmetlerden oldukça memnun. Kano öğretmeni Aybüke Zeynep Arık, kano sporunun sabah sporu olarak çok beğenildiğini ve katılımcıların eğlenceli vakit geçirdiğini belirtti. Babil Su Sporları Merkezi, herkesin spora kolayca erişebilmesini sağlayarak, Mersin’in sosyal ve sportif yaşamına büyük katkı sağlıyor.

 

 

Mersin'e Su Sporları Merkezi müjdesi - iskenderun