Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Montella’dan Merih Demiral cezasına tepki

A Milli Takım’ın teknik direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 çeyrek finalinde yarın Hollanda ile oynayacakları maç öncesinde, UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği cezayı adil bulmadığını ve bu cezanın Türk gururunu engelleyemeyeceğini söyledi.

A Milli Takım'ın teknik

Berlin Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Montella, Merih Demiral’a Türkiye-Avusturya maçındaki “bozkurt” hareketi nedeniyle verilen 2 maçlık cezanın haksız olduğunu belirtti. Montella, “Bu ceza adil değil. Hareketin siyasi bir anlamı yoktu, yanlış anlaşıldı. Bu ceza Türk gururunu dizginleyemez. Daha büyük bir onur ve gururla sahaya çıkacağız. Herkes son derece motive olacak, bu taraftarlar için de geçerli,” dedi.

İtalyan teknik direktör, oyuncularının performansından gurur duyduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz ayki hazırlık maçlarında çok eleştirildik. Ancak sahada herkes ne yapması gerektiğini biliyor ve hepsiyle gurur duyuyorum,” şeklinde konuştu.

Montella, finalin oynanacağı stadyumda kendilerini finale yakın hissedip hissetmedikleri sorusuna, “Her maç için ayrı ayrı motive olmalıyız. Turnuvadaki en genç takımız ve bu maça odaklanmamız gerekiyor,” yanıtını verdi.

Montella, İtalyan basınında kendisine yönelik eleştirilerle ilgili olarak, “Eleştiriler teknik direktörlüğün bir parçasıdır. Eğer eleştiriyi kaldıramıyorsanız bu işi yapamazsınız,” dedi.

Merih Demiral’a verilen ceza ile ilgili olarak diğer oyunculara verilen cezalar arasındaki adaletsizliği değerlendiren Montella, “Diğer takımlara bakmıyorum, kendi takımıma odaklanıyorum,” şeklinde konuştu.

Türk taraftarların desteğinin kendilerini çok iyi motive ettiğini belirten Montella, “Taraftarımız her maçta harikaydı. Yarın da aynı coşkuyu bekliyorum,” dedi.

Montella, Türkiye ile arasındaki güçlü bağ hakkında, “Türkiye’ye geldiğimde, düşünce yapısıyla benzerlikler gördüm ve kendimi evimde hissettim,” şeklinde konuştu.

Montella, cezalı oyuncular hakkında, “Tüm oyuncular gerekeni yaptı. Kaan maça başlayabilir. Hücuma meyilli bir takımız ve elimizdeki imkanları ihtiyacımıza göre kullanacağız,” dedi.

Takım ruhunun en büyük kazanımları olduğunu belirten Montella, “Bu takımın bir ruhu var ve bu bizi gururlandırıyor,” ifadelerini kullandı.

Montella, Arda Güler hakkında gelen soruya, “Arda çok yetenekli bir oyuncu ve sürekli oynama ihtiyacı var. Sakatlıklar yaşadı ama ne kadar çok oynarsa o kadar iyi performans gösteriyor,” yanıtını verdi.