Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paris 2024’te ‘Dionisos’ tartışması

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılış töreninde, sanat yönetmeni Thomas Jolly ve kostüm yönetmeni Daphne Bürki, tartışmalı sahne performanslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılış töreninde, sanat yönetmeni Thomas Jolly ve kostüm yönetmeni Daphne Bürki, tartışmalı sahne performanslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 26 Temmuz’da gerçekleştirilen açılış töreni, Hristiyanlığa hakaret ettiği iddiasıyla büyük tepkilere yol açmıştı.

BFMTV’nin Le live Week-end programında konuşan Jolly, tepki çeken performansın Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosuna atıfta bulunmadığını, bu sahnenin aslında bir pagan şenliğini canlandırdığını savundu. Jolly, performansta Yunan mitolojisinin şarap tanrısı Dionisos’un yer aldığını belirtti. Dionisos’un, Yunan mitolojisinde kutlamalar ve şarap tanrısı olduğuna dikkat çeken Jolly, sahnedeki figürlerin Olimpiyat tanrılarıyla bağlantılı bir pagan şenliğini temsil ettiğini ifade etti.

Jolly, açılış töreninin “alay etmek” amacı taşımadığını, yapıcı ve uzlaştırıcı bir etkinlik yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Ancak, açılış törenindeki drag queen performansı ve “Son Akşam Yemeği” tablosunun tasvir edildiği sahne, Hristiyan inancına saygısızlık olarak değerlendirildi ve büyük tepkilere neden oldu.

Fransa Katolik Kilisesi, açılış töreninde Hristiyanlıkla alay eden sahnelerin yer aldığını ve bu durumu derin üzüntüyle karşıladığını duyurdu. Ayrıca, Orta Doğu Kiliseler Konseyi (MECC) de törenin özgürlük ve insan onuru kavramlarıyla ilgili mutlak cehaleti yansıttığını belirtti.