Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ruhu Genç” Müdavimler Bastonlarıyla Er Meydanında

Edirne’de düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan yaşlı güreşseverler, bastonlarıyla birlikte Sarayiçi Er Meydanı’nda yerlerini aldı. Güreşlerin başlamasıyla birlikte tribünleri dolduran müdavimler arasında, yaşlarına rağmen her yıl gelip mücadeleleri izleyenler öne plana çıkıyor.

Edirne'de düzenlenen 663. Tarihi

Balıkesir’den gelen 75 yaşındaki Mustafa Kaya, “Güreşlerde heyecan bir numara bende. Bastonumla geldim er meydanına. Biraz yaşlılıktan, biraz da ağrı var bacaklarımda ondan baston kullanıyorum. İdare ediyoruz ne yapayım. Güreşlerden vazgeçemiyorum.” diyerek tutkusunu dile getirdi.

Sinop’tan gelen 77 yaşındaki Şeref Günay ise “Yaşıma rağmen her yıl er meydanına bastonumla geliyorum. Heyecanla güreşleri izliyorum.” şeklinde konuştu. Menisküs yırtılması nedeniyle yürüme zorluğu çeken Günay, yıllardır süren güreş sevgisini bastonuyla da sürdürüyor.

Antalyalı Gülten Arabacı da eşiyle birlikte her sene Kırkpınar’a geldiğini belirterek, “Baston taşıyorum, ayaklarım yoruluyor artık. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğim.” dedi.

Yaşlı güreşseverlerin Kırkpınar’a olan bağlılığı, bu geleneğin ne kadar derin ve önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kırkpınar, güreşseverleri ağırlayarak unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.