Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsunspor’dan kritik karar: Lige katılım hakkını devrediyor

Samsunspor Kulübü Derneği, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nden bir alt lige düşen Samsunspor Basketbol Takımı’nın lige katılım hakkını devretmeyi planlıyor.

Samsunspor Kulübü Derneği, Türkiye

Samsunspor Kulübü Derneği, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nden bir alt lige düşen Samsunspor Basketbol Takımı’nın lige katılım hakkını devretmeyi planlıyor. Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, 51 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Samsunspor Basketbol Takımı’nın tekrar küme düştüğü hatırlatıldı.

Mütevazı bütçe ve sürdürülebilirlik sorunları

Süper Lig’de mütevazı bir bütçeyle mücadele ettiklerini belirten açıklamada, dernek gelirleriyle basketbolun sürdürülebilir olmadığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, ‘Atatürk’lü Arma’nın basketbol salonlarında yaşaması için lige katılım hakkını devretmek amacıyla yatırımcı arayışına girdik. Bu süreçte, yaklaşık bir aydır şehrimizin önde gelen bir sanayi kuruluşu ile lige katılım hakkımızı devretmek ve şirketleştirme üzerine görüşmelerimiz sürdü. Ancak anlaşma sağlanamadığı için süreç sonlandırıldı. Bu süreçte yeni destekçiler ve yatırımcılarla görüşme konusunda zaman kaybettik. Konumuz ciddidir ve bu hususu belirtmek elzemdir. Daha önce olduğu gibi bu defa da oluşturduğumuz kaynak ile takımımızın lige katılım bedeli ödenmiştir.”

Destek ve yatırımcı arayış

Mevcut şartlarla lige katılmakta zorluk yaşanacağına dikkat çekilen açıklamada, “Mevcut şartlarımız ile lige katılamayacağımız için katılım hakkımızı, şehrin kamu kurum ve kuruluşlarına ya da özel firmalarına devretmek istiyoruz. Bu açık ve net bir çağrıdır. Bu organizasyonun Samsun şehrinde kalmasını arzu ediyoruz. Aksi durumda lige katılamayacağımızı üzülerek belirtiyoruz.” denildi.

Geleceğe dair belirsizlik

Samsunspor Basketbol Takımı’nın geleceği, yeni yatırımcı ve destekçilerin bulunup bulunamayacağına bağlı olarak şekillenecek. Samsunspor Kulübü Derneği, takımın ve şehrin basketbol geleceği için kritik bir dönemece girmiş durumda.