Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serbest dalışta yükselen başarı: 2 yılda onlarca madalya

Tekirdağ’da yaşayan dünya şampiyonu milli sporcu Nida Bulut, yüzmeden sıkılarak başladığı serbest dalışta iki yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda kazandığı 16 madalya ile büyük bir başarıya imza attı.

Tekirdağ'da yaşayan dünya şampiyonu

Serbest dalışa geçiş yapmadan önce küçük yaşlarda yüzme sporuyla ilgilenen Bulut, 10 yaşında farklı bir branş arayışına girdi. Su altı sporlarına yönelerek antrenörü Sertan Aydın ile çalışmaya başladı. İki yıl önce başladığı serbest dalışta hızlı bir gelişim gösteren Bulut, geçtiğimiz yıl katıldığı Serbest Dalış Havuz Türkiye Şampiyonası’nda 3 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. Ayrıca, Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası’nda 1 altın ve 3 gümüş madalya elde ederek uluslararası alanda da büyük bir başarı sergiledi.

Mayıs ayında Edirne’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 5 altın madalya kazanan Bulut, bu başarısıyla Serbest Dalış Havuz Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. 4-10 Temmuz tarihlerinde Sırbistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda ise 3 altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl içinde iki dünya şampiyonluğu kazanmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. “Bu yıl şampiyonalarda çok güzel başarılar elde ettim. Türkiye Şampiyonası’nda bütün branşlarda şampiyon oldum ve milli takıma seçildim. Dünya Şampiyonası’nda da başarılarımı devam ettirerek 3 dünya şampiyonluğu kazandım” dedi.

Serbest dalışa başladığında bu kadar hızlı bir başarı elde edeceğini düşünmediğini ifade eden Bulut, “Başarılı olmak için çok çalıştım. Çalışmanın her şeyin anahtarı olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle başarılarımı elde ettim. Hedefim, önümüzdeki yıl tüm branşlarda şampiyon olup, bu yılki derecelerimi en az 20-30 metre üzerine çıkarmak” şeklinde konuştu.

Antrenör Sertan Aydın, Nida Bulut’un Türkiye ve dünya şampiyonalarında kısa sürede büyük başarılara imza attığını vurguladı. Aydın, “Dünya şampiyonasında birçok sporcu katıldığı için yarışma oldukça zorlu geçti. Nida’dan 4 dünya şampiyonluğu bekliyorduk. Bir branşta biraz yorgunluk nedeniyle madalya alamadık ama genel olarak çok iyi dereceler elde etti ve ülkemizi gururlandırdı” dedi.

Nida Bulut’un başarısı, serbest dalışta gösterdiği yüksek performansla spor dünyasında dikkat çekmeye devam ediyor.