Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlar Belli Oldu!

Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde heyecan doruğa çıktı. Binlerce sporseverin izlediği organizasyonda başpehlivanlık mücadelesinde gösterdikleri performansla dikkat çeken güreşçiler, birbirinden zorlu müsabakalarda ter döktü.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda

Bu yıl 663’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, değişen formata rağmen güreşçiler geleneksel değerlere sadık kalarak çayırda mücadele etti. Davul zurna eşliğinde başlayan müsabakalarda, pehlivanlar geçmişi geleceğe taşımanın gururunu yaşadı.

Başpehlivanlık mücadelesinde öne çıkan güreşçiler arasında “Uzun pehlivan” Ali Gürbüz, “Geri vitesi olmayan pehlivan” Orhan Okulu, “Çayırın sarı fırtınası” İsmail Balaban, “Er meydanının kuzey yıldızı” Fatih Atlı, “Altın puan ustası” Mehmet Yeşil Yeşil gibi isimler bulunuyor. Bu güreşçiler, atalarının mirasına sahip çıkarak başpehlivanlık unvanı için kıyasıya mücadele etti.

Geçen yılın şampiyonu Yusuf Can Zeybek’in de aralarında bulunduğu güreşçiler, seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Güreşin her anında edep, ahlak ve centilmenliğin sergilendiği organizasyon, Türk spor kültürünün en köklü etkinliklerinden biri olarak öne çıktı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final mücadelesi ise büyük heyecan yarattı. Spor severler, başpehlivanlık unvanı için güreşen favori isimleri destekledi ve müsabakalar boyunca tribünler coşkuyla dolup taştı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, geleneği yaşatmanın yanı sıra Türk sporunun ve kültürünün zenginliğini dünyaya tanıtmaya devam ediyor.