Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye EURO 2024’e veda etti

Almanya’da düzenlenen (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşan Türkiye, turnuvaya veda etti.

Almanya’da düzenlenen (EURO 2024)

Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımı, Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan ay-yıldızlı ekip, ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle mağlubiyetten kurtulamadı ve yarı final şansını kaybetti.

Samet Akaydın’dan İlk Milli Gol

Türkiye’yi 1-0 öne geçiren gol, savunma oyuncusu Samet Akaydın’dan geldi. Karşılaşmanın 35. dakikasında yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen Samet, A Milli Takım formasıyla çıktığı 10. maçta ilk kez gol sevinci yaşadı.

Hollanda Yarı Finalde İngiltere ile Karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı’nı eleyen Hollanda, yarı finalde İngiltere ile eşleşti. Hollanda ile İngiltere’nin karşı karşıya geleceği yarı final mücadelesi, 10 Temmuz Çarşamba günü Dortmund’da oynanacak.

Türkiye, İkinci Yarı Final Şansını Kaçırdı

Türkiye, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda ikinci kez yarı finale çıkma fırsatını kullanamadı. EURO 2008’de büyük bir başarı göstererek yarı finale kadar yükselen Türkiye, Almanya’ya 3-2 yenilmiş ve Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesine imza atmıştı.

Milli Futbolculardan Büyük Üzüntü

Karşılaşmanın ardından ay-yıldızlı ekip büyük üzüntü yaşadı. Kaptan Hakan Çalhanoğlu ve bazı oyuncuların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.